КАБМІН СПРЯМУВАВ 400 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ НА «ТЕПЛІ КРЕДИТИ»

Вже через тиждень-півтора програма запрацює в державних банках – Ощадбанку, Укргазбанку, Приватбанку та Укрексімбанку. І українці зможуть отримати безповоротну допомогу від Уряду на проведення енергоефективних заходів у своїх домівках – утеплити будинок, замінити старий газовий котел на ефективніший негазовий, встановити лічильник на воду чи опалення за кошти держави.

Безповоротно Уряд надає до 14 тисяч гривень на сім’ю, в залежності від суми, яку родина бере у банку на енергоефективні заходи. Урядовою допомогою – 400 млн. грн. – зможуть скористатися понад 180 тисяч українських родин.

Уряд очікує, що загалом очікуваний обсяг інвестицій у енергоефективність складе близько 1 млрд. грн., що в результаті забезпечить додаткову економію енергоресурсів в масштабах держави (газу, електроенергії, теплової енергії) у обсязі 81,6 млн. куб. м щороку в еквіваленті природного газу.

Енергомодернізація житла – єдиний правильний шлях менше платити за комунальні послуги. На комунальних платежах можна економити від 40% до 70%.

Джерело: http://saee.gov.ua/uk/news/2251

No Comments

Post a Comment