Пінопласт "Століт". Все про правильне утеплення | НОВЕ МАРКУВАННЯ ПІНОПЛАСТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ СТОЛІТ
22773
post-template-default,single,single-post,postid-22773,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

НОВЕ МАРКУВАННЯ ПІНОПЛАСТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ СТОЛІТ

Ми розпочали впроваджувати міжнародну систему маркування пінопласту торгової марки Століт.

Відтак, міжнародне маркування EPS приходить на заміну ПСБ-С. Це пов’язане передусім зі введенням в дію з 1 січня 2019 року національного стандарту ДСТУ Б EN 13163:2012 Матеріали будівельні теплоізоляційні. Вироби зі спіненого полістиролу (EPS). Технічні умови (EN 13163:2008, IDT)”. У зв’язку з чим втратив чинність ДСТУ Б В.2.7-8-94.

Розробку цього стандарту ініціювала Асоціація “Виробники пінопласту”, учасниками якої ми являємося.
Цей нормативний документ чітко визначає норми щодо плит пінополістиролу та їх маркування. Детальна інформація про марки пінополістиролу та їхні характеристики наведені в таблиці:

Маркування виробів СтолітМіцність при стиску при 10% лінійній деформації, кПаТеплопроводність λ, Вт/(м×К)Міцність при згині, кПа
EPS S0,04750
EPS 30300,04450
EPS 50500,04275
EPS 60600,040100
         EPS 60 Black600,032100
EPS 70700,037115
EPS 80800,036125
EPS 1201200,034170
EPS 1501500,032200

Під час дії застарілого ДБН пінопласт мав чотири варіанти позначення ПСБ-С-15, 25, 35 або 50. Європейська система маркування є більш деталізована та дає точнішу інформацію для порівняння та вибору теплоізоляційних матеріалів.

Нове маркування пінопласту починається з абревіатури EPS (Expanded PolyStyrene перекл. – спінений полістирол) та закінчується індексом міцності під час стиску, наприклад EPS 60.

Новий ДСТУ Б EN 13163:2012 входить до «Переліку національних стандартів, які в разі застосування є доказом відповідності продукції вимогам «Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд», затвердженого Міністерством розвитку громад та територій України.

No Comments

Post a Comment